Duinbergenlaan 35, 8301 Knokke-Heist, Belgium
+32 50 530 640
info@medispa.be

Coolsculpting

COOLSCULPTING in MediSpa/ Duinbergen-Clinic KNOKKE

Wilt u het vet in uw lichaam op specifieke plekken aanpakken? 

Dan is de techniek van coolsculpting wellicht een goede oplossing voor u. Met coolsculpting worden vetcellen met behulp van selectieve koeling verwijderd. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse bezigheden weer oppakken.

De Coolsculpt wordt uitgevoert door de Dr. Ivar van Heijningen in Duinbergen-Clinic Knokke 
Voor meer informatie over de Coolsculpt kunt u rechtstreeks op de website van Duinbergen-Clinic Knokke

Dr ivar van Heijningen duinbergen clinic knokke

De meest gestelde vragen over Coolsculpting: 

HOE WERKT HET JUIST? 

Bij coolsculpting maken we gebruik ven een revolutionaire techniek, genaamd cryolipolyse. Daarmee worden vetcellen definitief verwijderd door precies gecontroleerde koeling. De behandeling is snel en vrijwel pijnloos. Er komen geen injecties, operaties of verdovingen aan te pas en de herstelperiode is uiterst kort. Door de zachte behandeling wordt het weefsel rond de vetcellen niet beschadigd. Met coolsculpting laten we vetrolletjes verdwijnen op specifieke plaatsen, zoals de buik, de benen en de taille. Een speciaal apparaat (de applicator) klemt de vetrol tussen koelplaten die de huid afkoelen tot vier graden Celsius. U voelt dan heel even een intense koude.

HOE LANG DUURT EEN BEHANDELING?  

De behandeling zal zo’n 1 tot 2 uur in beslag nemen en u kunt ondertussen gewoon een boek lezen of wat werken op uw laptop.

WELK RESULTAAT KAN IK VERWACHTEN? 

Na de behandeling gaat het natuurlijk proces van het afsterven van de vetcellen beginnen. Ze worden geleidelijk door het lichaam afgevoerd, op een natuurlijke wijze via de lever en de nieren. Het beste resultaat van de coolsculpting behandeling is zichtbaar na zo’n twee tot vier maanden. Na één behandeling merken onze cliënten al een omvangverlies van 1 of 2 centimeter. Aangezien de vetcellen geleidelijk het lichaam verlaten, kan de huid zich aanpassen aan de slankere contouren zonder te verslappen.

HOEVEEL BEHANDELINGEN MOET IK LATEN UITVOEREN? 

Om de mooiste resultaten te behalen met coolsculpting, kiezen we meestal voor drie behandelingen. Uiteraard is dit ook afhankelijk van uw persoonlijke wensen en de dikte van uw vetrol. Na zo’n twee tot vier maanden bekijkt u samen met de plastisch chirurg het resultaat en beslist u of u nog meer vetzones wilt laten verwijderen. Vooraf stelt de chirurg een behandelplan op om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Door meerdere behandelingen in een korte tijd te ondergaan bereikt u sneller het gewenste resultaat. Let wel op: cryolipolyse is niet bedoeld om overgewicht te behandelen of om veel gewicht ineens te verliezen.

IS HET WEL VEILIG EN GEZOND? 

Natuurlijk is het belangrijk dat de behandeling resultaat oplevert, maar daarnaast wilt u ook zeker weten of coolsculpting veilig en verantwoord is. De FDA (de Amerikaans Food & Drug Approval) heeft ons coolsculpting-apparaat en de bijbehorende methode als enige goedgekeurd. Onafhankelijk klinisch onderzoek heeft daarbij aangetoond dat de behandeling doet wat er beloofd wordt: een verwijdering van vetcellen zonder operatie, injecties of een lange herstelperiode.

WAAROM IS MEDISPAKNOKKE DE BESTE KEUZE? 

Neem contact met ons op voor een eerste consult als u van plan bent om een behandeling met coolsculpting te ondergaan. U brengt dan een bezoek aan onze met zorg ingerichte kliniek waar veiligheid en professionaliteit voorop staan. Samen met de arts bespreekt u uw wensen en bekijkt u wat de mogelijkheden zijn. U kunt erop vertrouwen dat u bij ons in veilige handen bent. We werken met zeer geavanceerde apparatuur en zijn bekroond met de hoogste accreditatie op mondiaal niveau. Naast coolsculpting doen we nog veel meer op het gebied van cosmetische ingrepen. Daarbij worden kleinere operaties meestal in onze privékliniek uitgevoerd. Bij een zwaardere operatie, wijken we uit naar het dichtbij gelegen Zeno ziekenhuis in Knokke. Neem contact met ons op en maak een afspraak zodat we de mogelijkheden voor u kunnen bespreken.

Maak vandaag nog een afspraak! 

Alle dagen van maandag tot en met zaterdagmorgend telefonisch bereikbaar. We garanderen u ook een snel antwoord op uw e-mails en berichten.

Contacteer ons

Graag direct jouw afspraak? Bel 050 530 640

WhatsApp chat